Deep Purple / Status Quo tribute concert, 26 maart 2011

In deze editie van de inmiddels roemruchte STA-concertenreeks, gingen we met zijn allen terug naar de jaren 70. En dat op een niet mis te verstane wijze. Het was de hoogste tijd voor een stevig potje rock uit een gouden periode in de popmuziek. Het dak van gemeenschapshuis De Klepel ging er weer eens ouderwets af. Uit de discussies, te volgen in het gastenboek, bleek al van te voren dat het deze keer geen avond voor watjes zou worden. Deep Purple was, samen met een groep als Led Zeppelin, een van de toonaangevende pioniers van de huidige heavy metal en hard rock.

Deze avond stond de vijf-mans formatie Purple Strangers voor de schone taak, de hele zaal onder te dompelen in een authentiek 70-er jaren Deep Purple feest. Wereldhits als Black Night, Smoke on the Water, Woman from Tokyo en natuurlijk het meesterwerk Child in Time schalden uit de speakers. De zaal gaf zich over aan de duizelingwekkende muzikale uitstapjes in nummers als Highway Star en Speed King. Purple Strangers bestaat uit Ron Gershwin (“Ian Gillan”) leadzang, Wilko van Beek (“Ritchie Blackmore”) gitaar, Wilmar Kleevens (“Ian Paice”) drums, Wim Vandenoord (“Roger Glover”) bas en Peter-Jan Kleevens (“Jon Lord”) hammond, synth, zang.

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over Purple Strangers)


 

Als toetje van deze rockeditie stond de Duitse-Nederlandse Status Quo-Revival-Band “Piledriver” voor het voetlicht. De vijf leden van deze groep hebben hun sporen de afgelopen tien jaar ruimschoots verdient: zowel met on stage performances als in de studio. Piledriver is sinds 1997 bij elkaar om de muziek te maken waarmee de bandleden opgroeiden: Status Quo klassiekers uit de 70-ies. De mannen genoten zelf dan ook van elke seconde van hun optreden. Met nummers als Down Down, Rockin’ All Over the World en Whatever You Want, lieten ze vonk op uiterst professionele wijze op het publiek overspringen.

Piledriver wordt doorgaans gekwalificeerd als dè enige echte Status Quo tribute band van Duitsland en omringende landen en dat lieten de heren weten ook. De band bestaat uit Ralf Oehmichen (“Francis Rossi”) gitaar en zang, Michael Sommerhoff (“Rick Parfitt”) gitaar en zang, Hans in ’t Zandt (“John Coghlan”) Drums, Andreas Müller (“Alan Lancaster”) Basgitaar en Rudi Peeters (“Andrew Bown”) Keyboard.

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over Piledriver)