Eagles tribute concert, 28 april 2007

Zo’n jaar later werd op een buitengewoon warme aprilavond, in een wederom goed gevuld gemeenschapshuis, de tweede editie van de Astense tribute concerten ingeluid. New Gig In Town (kortweg NGIT) deed het deze keer dunnetjes over met een overweldigend Eagles concert. Nou ja dunnetjes: anticiperend op een paar leerpunten van het jaar daarvoor, had de organisatie deze keer flink uitgepakt door zowel geluid als lichtshow een flinke injectie te geven.

Ook nu kregen de mannen van La Grange de eer om het spits af te bijten. Net als het voorgaande jaar was het publiek laaiend over het jeugdig (ahum…) enthousiasme waarmee de oude rotten van La Grange het podium bestierden. Ze lieten het publiek duidelijk zien dat ze het vak nog niet verleerd hadden en gaven zodoende een voorproefje van stevige, swingende 60-ies, 70-ies en 80-ies gitaarrock.

Foto’s Robert Michiels

(Hier kun je klikken voor meer info over La Grange)

Daarna liet New Gig in Town, een band bestaande uit louter topmuzikanten, zien dat The Eagles van alle tijden zijn … klasse rockcountry, die op de bewuste avond op niet mis te verstane wijze nieuw leven werd ingeblazen. Nummers als Desperado, Life In The Fast Lane, Tequilla Sunrise, Take It Easy, Hotel California, en uiteraard New Gig … euh … Kid In Town, werden door de mannen van NGIT op een zo authentiek mogelijke manier, live ten gehore gebracht. De samenzang, de (meerstemmige) gitaarsolo’s, de strakke drum rifs … als je de ogen dicht deed en niet beter wist stond het publiek die avond te genieten van de echte Eagles. Een compliment voor de wat jongere uitvoering van Don “Gerben Visser” Henley en zijn kornuiten is dan ook zeker op zijn plaats. 

Foto’s Robert Michiels

(Hier kun je klikken voor meer info over New Gig in Town)

Naarmate de avond vorderde werd de zaal lekker opgewarmd. Een ongewild bijeffect was de stijgende temperatuur van het bier. Door de hitte kreeg de tap het flink te verduren en veranderde koel, koud gerstenat steeds meer in lauw evenementenbier. Jammer dat een klein deel van het publiek het niet kon opbrengen dit lauwe potje in te ruilen voor een pot steengoeie Eagles muziek. Wellicht ten overvloede … Het moge duidelijk zijn dat dit heikele probleem voor volgende keren getackeld was.