Fleetwood Mac / The Police tribute concert, 16 maart 2013

Het was ergens in 1967 toen drie “oudgedienden” van de Engelse band “John Mayall’s Bluesbreakers” besloten hun muzikale uitdaging elders te zoeken. Peter Green, Mick Fleetwood en John McVie, richtten Fleetwood Mac op, een band die aanvankelijk vooral voortborduurde op de blues. Door de veranderende tijdsgeest en door de vele bezettingswisselingen, veranderde de band geleidelijk in een van de grootste hitmachines uit de pophistorie. Vooral de “Amerikaanse periode”, waarin Lindsey Buckingham en Stevie Nicks deel uitmaakten van de band, heeft zijn sporen achtergelaten.

Op de avond van de 16e maart 2013 stond Mirage op ons podium, een Amsterdamse tributeband die haar naam ontleent aan een van de vele albums van Fleetwood Mac. De dames Louise, Joyce en Chaja lieten samen met de heren Domi en Gus de muzikale uitspattingen van de legendarische Fleetwood Mac op een ongekend authentieke wijze herleven. Alle blues-, rock- en popstijlen die de band kende, kwamen op deze avond aan bod. Wie kent ze niet, de hits van de ‘oude’ Fleetwood Mac, “Oh Well” en “Need your love so bad” alsmede de prachtige songs van “Rumours”? De typische Stevie Nicks sound in ‘Dreams”, “Rhiannon” en “Gipsy”. Ze kwamen allemaal langs. Daarnaast passeerden uiteraard emotioneel geladen nummers als “Tusk”, ” Don’ t Stop” en ” You Can Go Your Own Way” de revue.

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over Mirage )


The COPSCovers Of Police & Sting, probably the closest to “the real thing” !!! Nou dat hebben we geweten. Close was het inderdaad. Deze avond kon iedereen zich laten meevoeren met vele klassiekers van The Police en Sting: Message in a Bottle, Englishman in New York, Every Breath You Take, Roxanne, Invisible Sun, So Lonely en nog vele meer.

In tegenstelling met The Police, waar drummer Copeland gezien wordt als initiator van de band, was het bij The COPS gitarist Serge Hertoge, die deze Belgische tribute band oprichtte. Drummer Joris Peeters was zijn hele leven al geïnspireerd door Stewart Copeland. Serge had dan ook weinig moeite om Joris mee te krijgen voor zijn COPS project. Deze avond werd uiteraard tevens een tribute jegens een van ’s werelds grootste singer/songwriters uit de moderne popgeschiedenis: Sting. Maar hoe vind je iemand die de rol van Sting, met zijn o zo karakteristieke stemgeluid moet vertolken. We waren er allemaal getuige van dat Steven Miller “the perfect guy for the job” was … deze avond overigens op uiterst professionele wijze bijgestaan door Nina Babet, de vaste zangeres van de Belgische artiest Milow. De hoge falsetto stem die Steven van moedertje natuur had meegekregen was op zich al benijdenswaardig te noemen. Bewonderenswaardig was het hoe de multi-instrumentalist hierbij ook nog op niet mis te verstane wijze de bas bespeelde. Het was weer een topavond … eentje die vraagt naar meer !

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over The COPS)