Golden Earing / Supertramp tribute concert, 5 april 2014

De band Golden Earring (toen nog Golden Earrings) werd opgericht op 2 september 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland. Het is tevens een van de langst levende bands ter wereld. De groep heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Met meer dan dertig gouden en platina albums schreef en schrijft de Golden Earring nog steeds geschiedenis als de succesvolste Nederlandse rockband ooit.

Wij deden het deze avond met Temporary Madness, een eerbetoon aan Barry, George, Rinus en Cesar, rockgoden van de lage landen! Het moge duidelijk zijn dat Temporary Madness voor hun tribute to the Golden Earring uit een enorme hoeveelheid materiaal kon putten. Naast bekende hits als “Radar Love”, “The Twilight Zone” en “When The Lady Smiles” bracht de band ook pareltjes uit het grijze verleden zoals “Just Like Vince Taylor” en “She Flies On Strange Wings”, nummers waar elke doorgewinterde Earring fan volop van kon genieten.

Gedurende anderhalf uur nam Temporary Madness ons mee op een rock-trip door de tijd … geïnspireerd, energiek en met een flinke dosis aanstekelijk enthousiasme.

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over Temporary Madness )


 

Supertramp is een van de meest toonaangevende groepen uit de popgeschiedenis, die er in is geslaagd om de perfecte combinatie te maken tussen symfonische rock en popmuziek. De Engelse band, opgericht in 1969 door Rick Davies en Richard Palmer-James, beleefde zijn hoogtijdagen na uitbreiding met multi-instrumentalist Roger Hodgson. Samen met het typische Wurlitzer piano en saxofoon geluid, heeft de extreem hoge zangstem van Hodgson er voor gezorgd, dat de pakkende melodische muziek van Supertramp met recht de status van onsterfelijkheid heeft verkregen.

Deze avond stond Supertrap op ons podium, bestaande uit 8 ervaren en gepassioneerde muzikanten met één gemeenschappelijke wens: de Supertramp Paris-live show van ‘79 integraal op het podium neer te zetten. De mannen hebben op 5 april 2014 hun visitekaartje in Asten afgegeven. Het was ruim twee uur genieten van schitterende Davies- en Hodgson composities: “The Logical Song”, “Dreamer”, “Give a Little Bit”, “Breakfast in America” … tot aan “Fool´s Ouverture”, “School” en “Crime of the Century” …, om er slechts een aantal te noemen.

Supertrap bestaat uit vocalisten Hein <Rick Davies> van den Broek en Arno <Roger Hodgson> van Broekhoven, toetsenmannen Ebert Zwart en Erick Zandbergen, (bas)gitaristen Han Sie en Silvan Hijdra, drummer Michel Leliveld en last-but-certainly-not-least … saxofonist Leslie van der Heul. Stuk voor stuk doorgewinterde muzikanten, perfect in staat om de authenticiteit van de nummers te benaderen waarmee het magische Supertramp sfeertje van weleer werd opgeroepen.

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over Supertrap)