Pink Floyd tribute concert, 25 maart 2006

Op zaterdagavond 25 maart 2006 stond gemeenschapshuis De Klepel in Asten in het teken van de Engelse groep Pink Floyd, waarmee het debuut van de Astense tribute concertenreeks een feit werd.

Vanaf half negen werd de zaal alvast “stevig” opgewarmd door de rockformatie La Grange, een band waarvan Thijs Reijnders, een van de STA-leden reeds sinds jaar en dag als gitarist deel van uitmaakt. La Grange liet het in grote getale toegestroomde publiek, op niet mis te verstane wijze meegenieten van bekende (gitaar)rocknummers uit de jaren 60, 70 en 80.

(Hier kun je klikken voor meer info over La Grange)

Daarna was het de beurt aan On the Moon (OTM), een 8-koppige jonge band uit het westen van het land. De bandleden lieten met veel overgave zien, dat we van doen hadden met stuk voor stuk rasechte Floydianen. Het publiek genoot in alle toonaarden van de vocale en instrumentale aspecten van klassiekers als Another Brick In The Wall, Money, Shine On You Crazy Diamond, etc. Ook de wat minder bekende nummers van de Britse band werden met veel enthousiasme neergezet, waarbij vooral de twee zangeressen van OTM duidelijk lieten zien, hoe je een publiek met een “bovengemiddelde” leeftijd los kunt krijgen.

(Hier kun je klikken voor meer info over On the Moon)

Hoewel het geluid maar net toereikend was om het volgepropte gemeenschapshuis te vullen, kon zowel het publiek als de organisatie, tevreden terugkijken op een uiterst geslaagde première van de Astense Tribute concerten.