The Doors / Creedence Clearwater Revival tribute concert, 24 maart 2012

En weer hadden we een uitverkocht huis deze keer. Dat The Doors, met frontman Jim Morrison als onbetwiste aanvoerder, één van de grootste bands van de jaren zestig was, wisten we al. De muziek van deze Amerikaanse band wordt dan ook wel eens gekenmerkt als een mengsel van blues, rock en jazz, doorspekt met psychedelische en klassieke invloeden.

D’n Doars, (zoals hun naam al doet vermoeden 😉 een Oost-Brabantse band opgericht in 2006, liet vanaf de eerste minuut gouden tijden uit het hippietijdperk herleven. Het was dan ook genieten van hits als Light My Fire, Touch Me, Love Her Madly en Riders On The Storm. Jan van Delft, … welke niet alleen qua stem zijn grote idool evenaart, was deze avond de levende reïncarnatie van Jim Morrison. Zijn inlevingsvermogen, in de door alcohol en LSD benevelde psyche van de legendarische zanger/dichter, was van een opvallend hoog niveau. Trouwens de hele band deed er alles aan om de zaal mee te nemen in de sfeer van de opruiende en compromislose optredens van de legendarische Morrison. De typische Doors riedeltjes uit het Continental Vox orgel van Ray Manzarek werden door toetsenist Tijn Driessen op zeer overtuigende wijze neergezet. Door de strakke ondersteuning van bassist Marcel Driessen werd zijn spel regelmatig tot ongekende hoogten opgestuwd. Midden tussen al dit muzikaal geweld kroop Wil Theus in de huid van gitaarlegende Robby Krieger. Met drummer Pim Heesterbeek als John Densmore maakten d’n Doars de eerste uurs bezetting van deze beroemde 60-er jaren band compleet.

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over d’n Doars)


 

Het vervolg van deze tributeavond was opgezet rond een tweede legendarische Amerikaanse rockband die eind jaren zestig, begin jaren zeventig zijn hoogtijdagen kende: Creedence Clearwater Revival, kortweg CCR. Deze band speelde een vrij uniek en karakteristiek soort muziek ook wel aangeduid met swamp blues, een mix van country, blues en rock-n’-roll. Wie kent ze niet? Evergreens als Proud Mary, Bad Moon Rising, Who’ll Stop the rain, Sweet Hitch Hiker, Born On the Bayou, Put a Spell on You …; een hele waslijst aan wereldhits van CCR kwam deze avond voorbij.

Iedereen die er bij was zal het beamen: als je de ogen sloot (en de oren open zette) stonden de echte Creedence Clearwater Revival op het podium. Met René Innemee, ooit furore makend in The Walkers, hadden we DE Nederlandse John Fogerty bij uitstek naar Asten gehaald. De groep die hem hierbij begeleidde was de Creedence Revival Band, waaronder Bert Bessems en Pierre Beckers (beiden ex-Partner). De twee rasmuzikanten namen de rollen van gitarist Tom Fogerty (broer van John) en bassist Stu Cook zeer overtuigend op zich. Samen met toetsenman Peter Groenendal en percussionist Bernie Bovens, die in de huid van CCR-drummer Doug Clifford gekropen was, liet René en zijn mannen de sfeer en temperatuur in rocktempel “De Klepel”, tot ongekende hoogten stijgen. De nodige toegiften konden dan ook niet wegblijven.

Als je de evergreens van CCR nog een keer op onnavolgbare wijze neergezet had willen zien worden door René Innemee met zijn Revival Band, had je er bij moeten zijn. Jammer dat dit voor sommigen door het uitverkochte concert niet was weggelegd. De volgende keer er toch maar iets eerder bij zijn …

Foto’s W!ll Verbeten

(Hier kun je klikken voor meer info over René Innemee & The Revival Band)