Woodstock “The Story” tribute concert, 28 maart 2015

Het voorprogramma werd wederom verzorgd worden door La Grange, vijf gepokt en gemazelde “oudere rockers” die al vaker van zich hadden laten horen in deze Astense tributereeks (zie concerten in 2006, 2007 en 2010); een gegarandeerde opwarmer waarbij de voetjes van de vloer konden.

Voor overige foto’s (van W!ll Verbeten) kun je hier klikken

(Hier kun je klikken voor meer info over La Grange)


Stichting Tribute Asten had i.v.m. met het tiende tribute concert haar best gedaan om iets speciaals te bieden deze avond: met gepaste trots werd Woodstock “The Story” gepresenteerd.

Woodstock, een van de meest legendarische muziekfestivals uit de (Amerikaanse) popgeschiedenis, vond plaats in de veelvuldig bezongen “Summer of ’69”. Op een weiland in het gehuchtje Bethel (NY) trokken toen meer dan 400.000 bezoekers samen om het hippietijdperk te laten pieken. Het Astense publiek kreeg een uitgelezen kans om “Three Days of Peace & Music” op één avond te herbeleven.

Er kwam een keur van artiesten langs waaronder sprekende namen als Joan Baez, The Band, Blood, Sweat & Tears, (de helaas in 2014 op 70-jarige leeftijd overleden) Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills & Nash, Jefferson Airplane, Melanie, Santana, Ten Years After, The Who … en jawel: inclusief de ons op jonge leeftijd al ontvallen Jimi Hendricks & Janis Joplin.

Het moge duidelijk zijn dat een dergelijk programma niet door de eerste de beste muzikant kon worden neergezet. Deze avond stond dan ook een select gezelschap van een tiental doorgewinterde profs op het podium, die je met “Woodstock the Story” terugvoerden in de tijd. Een krachtig rockconcert en tegelijkertijd een integere voorstelling die onder je huid kroop.

Voor overige foto’s (van W!ll Verbeten) kun je hier klikken

(Hier kun je klikken voor meer info over “Woodstock the Story”)